GİRESUN / MERKEZ - Giresun Lisesi

Etiket Sonuçları: Çalışmalı

TYT Tarih İçin Nasıl Çalışmalı?

Üniversiteye girmek için sınava hazırlanan adaylara en büyük sürpriz sınav sisteminin değişmesi oldu. Değişen sistem içerisinde pek çok avantaj bulunmakla beraber bazı dezavantajların da yer aldığı bilinmektedir. Öğrencilerin çalışma prensipleri ve düzenleri aynı kalsa da ders bazında bazı değişiklikler yapılması gerekmektedir.

YGS ve LYS yerine gelmiş olan TYT ve YKS sınavları hakkında detaylı bilgi edinilmesi son derece önemlidir. Kaç soru sorulacağından soru başına kaç dakika ayrılacağı oldukça önemlidir. Özellikle zamanla ilgili sıkıntısı olan öğrencilerin,  bu açıdan detaylı araştırma yapıp müfredatta yer alan tarihten coğrafyaya, matematikten Türkçeye kadar tüm dersleri gözden geçirmesi gerekmektedir.